York City FC – Sheffield Wednesday

York City FC – Sheffield Wednesday

12-07-2014 York City FC 0–2 Sheffield Wednesday.
Vriendschappelijk

Vandaag was het tijd om vroeg op te staan, want om geld te besparen was de eerste trein in de richting van York een betere optie. Daar ga je dan stipt om zeven uur in de ochtend. Toen we aangekomen waren was het nog een beetje slapen in een cafe voordat we de stad wilde verkennen.

De stad is werkelijk prachtig met zijn kathedraal en het kasteel, en dus het zal u niet verbazen dat deze voormalige hoofdstad één van de mooiste steden van het land is. Het weer was nu ook op zijn best en dus wandelde we iets later die dag met een Frozen Yoghurt in de hand door de levendige oude stad. Een ander pluspunt is dat er in de gehele stad gratis Wi-Fi is te vinden.

Na de lunch liepen we langzaam op weg naar Bootham Crescent, de thuisbasis van de voetbalclub York City FC. Vandaag de dag stond er een vriendschappelijke wedstrijd tegen Sheffield Wednesday op het programma. Het stadion is een typisch Engels voetbalclub, met een oude tribune bestaand uit drie vrijstaande tribunes. Waarbij alleen het vak voor de uit-supporters zich achter het doel zich bevindt. Niets bijzonders dus, maar nog steeds beter dan de andere stadions op dit niveau. 

Sprekend over het klasse verschil: was vandaag ook heel duidelijk te zien bij de uitspelende ploeg, ondersteund door bijna 2.000 fans in totaal. Via een eigen doelpunt gecreëerd door Keith Lowe in de 27e minuut zorgde voor een 0-1 voorsprong. In de 43e minuut was het alweer raak door Chris Maguire en tekende voor een onbetwiste 0-2 uitoverwinning.

Na de wedstrijd liepen we te midden van honderden fans terug naar het centrum van de stad. De hoeveelheid van het drinken van een Engelsman is natuurlijk algemeen bekend, maar dat al om 19:00 uur. Alle straten waren vol met dronkaards. Een meerderheid van hen waren samen met hun vrouwen en zelfs boven de 40. Gelijk daarna werd het ons duidelijk waarom het deze middag zo druk was. Het beroemde paardenrace “York races”, was vanmiddag op het plein. 

Onze trein gaat dan als gevolg van de bovengenoemde omstandigheden met een vertraging van 15 minuten in de richting van Newcastle. Nog een klein weetje aan het eind: De club uit Sheffield genaamd woensdag, heet zo omdat de oprichters (toen de Cricket Club) elke woensdag Cricket speelde.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *