Stade de Reims 1–0 Olympique Lyonnais

Stade de Reims 1–0 Olympique Lyonnais

07-04-2013 Stade de Reims 1–0 Olympique Lyonnais.
Ligue 1

Ik was samen met een vriend op een korte vakantie in Parijs en natuurlijk kon ik het niet laten om een wedstrijd te bekijken in de hoogste competitie van Frankrijk. Omdat Paris Saint-Germain uitspeelde in Rennes, namen we de TGV (trein) van de hoofdstad naar de Noord-Franse stad Reims. De gereisde afstand met de trein was 132km, maar in de TGV vloog de tijd, met 320 km/h reed hij er in totaal ongeveer 45 minuten over. Aangekomen in Reims, namen we de bus tot voor het stadion.

Het werd ons weer eens laten zien, in wat een perfecte wereld we leven in Zwitserland. De hele stoep was overbevolkt, waardoor we langzaam en traag naar de ticketverkoop konden. Het spel was voor wij onze plekken hadden gevonden al slechts twee minuten begonnen. Onze stoelen bevonden zich in de tweede ring van de hoofdtribune.

Reims was duidelijk de betere ploeg, Lyon kon niet bewijzen en aantonen waarom het op de 3e plaats in de Ligue 1 stond over het gehele seizoen. De wedstrijd werd beslist door een benutte penalty in de 53e minuut van Reims. 20.298 Fans keken met een perfect voetbal weer de naar de 1-0 overwinning van Reims. Ondanks dat niemand het had verwacht won Stade de Reims met 1-0 van Olympique Lyonnais. Bijna het hele stadion zat vol, op het uitvak na. Maar liefst 400 Lyon fans namen de overtocht van ong 500km.

Na de wedstrijd Namen we voor we naar huis vlogen eerst weer de TGV (trein) terug naar de hoofdstad. Ondanks dat het een lange en vermoeide dag was, hebben we genoten.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *