SCR Altach 2–0 SV Kapfenberg

SCR Altach 2–0 SV Kapfenberg

24-05-2013 SCR Altach 2–0 SV Kapfenberg.
1. Liga

Het was de 36ste wedstrijd van het seizoen en ook direct de laatste ronde van de Eerste Liga in Oostenrijk. Reden genoeg voor mij om daar eens een kijkje te nemen. We bereikten de stad Altach om 7:45, van daaruit namen we de bus naar het sportveld Schnabelholz of hoe de fans het zege: “Cashpoint Arena Altach.”

Voor een stoel op de oost tribune betaalde ik 11 euro. De plekken waren prima en hadden genoeg beenruimte. En niet zoals ik het wel eens heb meegemaakt in Engeland, dat iedereen krap achter elkaar zat. Het stadion heeft twee overdekte tribunes met stoelen en 2 staantribunes in de bochten naar het noorden en het zuiden. Het stadion heeft een capaciteit voor 8.500 toeschouwers. Dat het stadion helemaal vol zit, komt zelden voor. Als het stadion goed vol zit is het meestal in de derby tegen Austria Lustenau.

Zoals je tegenwoordig bij veel clubs ziet, is hier ook de toegenomen commercialisering van voetbal te zien. Niet alleen de naam van het stadion en het logo van de organisatie is te lijden aan alle sponsers, maar ook de truien. Het shirt van de spelers was meer bedekt met advertenties dan lege ruimte.

De wedstrijd begon om 20.30 uur en vanaf het begin was het direct de Altacher dat het spel naar hun toe trokken. Al snel bekroonde de thuisploeg hun spel met het eerste doelpunt. Want in de 18e minuut scoorde Louis Ngwat-Mahop met een gericht schot de openingstreffer voor de thuisploeg. Later in de eerste helft had de thuisploeg nog een uitstekende kans om te scoren. In de 64e minuut kreeg Altach een penalty, die netjes en hard in het doel werd geschoten, 2-0. 1.732 toeschouwers zagen hun club de laatste wedstrijd van het seizoen winnen. SCR Altach eindigde door de overwinning op een keurige 2e plaat.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *