Luton Town FC 1–1 Grimsby Town

Luton Town FC 1–1 Grimsby Town

12-04-2013 Luton Town FC 1–1 Grimsby Town.
Vanarama National League

Dit keer was ik weer met mijn collega samen op vakantie, maar deze keer in de Engelse hoofdstad. Natuurlijk wilde we hier niet weg zonder een voetbalwedstrijd te hebben bezocht. Hoewel Londen 6 grote voetbalclubs (Chelsea, Arsenal, Fulham, Tottenham Hotspur, West Ham United, Queen’s Park Rangers) heeft in de hoogste divisie van Engeland (de Premier League), gingen wij vanwege een foutje in het berekenen van de datum naar de wedstrijd Luton Town vs. Grimsby Town. Luton is een grote Engels stad en ligt ten noorden van Londen met ongeveer 200.000 inwoners.

De wedstrijd vond plaats op 12 april 2013 op een zaterdagavond. We namen de trein vanaf het King’s Cross St. Pancras station Londen, ongeveer 50 minuten van Luton af. Van daar, liepen we met vele fans op weg naar het stadion dat is gebouwd in1905, die de naam Kenilworth Road draagt. We hadden zitplaatsen op de hoofdtribune. Maar gingen na de rust, door een gebrek aan beenruimte op de zijtribune zitten. De wedstrijd zelf had vele hoogtepunten, dat kwam omdat beide teams de voorkeur hebben aan een aanvallende speelstijl.

In de 54e minuut schoot Dayle Southwell de gasten uit de havenstad Grimsby op voorsprong. Luton Town drukte meer en meer en zocht een opening in de verdediging. In de 76e Minuut lukte dat de thuisploeg door Alex Lawless, 1-1. Luton Town zocht direct door naar de ovewinnings treffer. Helaas lukte dat niet en eindigde de wedstrijd voor 5.226 toeschouwers in een 1-1 gelijk spel.

Het eten was ook erg “Engels” en wat minder voor een fijnproevers wat mijn collega heeft graag had gewild. Het assortiment varieerde van hotdogs met uien en kaas, friet of een hamburger.

Luton is echt een aanrader. Zelfs nu er niets op het spel stond, was het allemaal erg leuk. Ik hoop dat ze volgend jaar bovenin meespelen, dan ga ik daar zeker nog eens een kijkje nemen. Ben je nog zelf nog nooit op Kenilworth Road geweest, dan is het zeker een aanrader om er eens langs te gaan.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *