Go Ahead Eagles

Go Ahead Eagles

13-03-2015 | Go Ahead Eagles | Stadion Tour.

Het was vrijdag 13 maart 2015.

Ik weet wat je denkt, en ja dat klopt, vandaag was het de beruchte vrijdag de 13e. Gelukkig, heb ik vandaag een top dag gehad en scheen de zon ons tegemoet.

Vandaag waren er twee stadion rondleidingen gepland in het bovenste gedeelte van Nederland, namelijk Go Ahead Eagles en FC Groningen. Om half 11 hadden we een afspraak in de Adelaarshorst vervolgd door een afspraak om half twee in de groene Euroborg.

Bij aankomst in de Adelaarshorst werden we vriendelijk ontvangen en begonnen we direct met de tour.

De tour begon binnen in het stadion, van de kleedkamers, scheidsrechters kamer naar de wasruimte. Voordat we de tribunes zelf opgingen, werd er gevraagd of het leuk zou zijn om foto’s te nemen, op het dak van de hoofdtribune. Natuurlijk leek ons dat leuk, een betere en mooiere plek is er in het stadion zowat niet. Vanaf het dak van de hoofdtribune keek je uit op de B-Side (de staan tribune), de IJsseldelta Tribune en Leo Halle tribune. Achter de Leo Halle tribune is nog steeds de authentieke oude ingang, die een mooie terug blik geeft over de geschiedenis van de club geeft.

De Adelaarshorst is een sfeervol stadion, vanwege de ligging, de bouw en de geschiedenis. Het stadion is gelegen in het midden van een woonwijk. De tribunes zijn kort op het veld, zoals je vaak ziet in Engeland. De fans van Go Ahead Eagles staan bekend als trouwe, luidruchtige en fanatieke supporters.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *