FC Augsburg 0–2 Hannover 96

FC Augsburg 0–2 Hannover 96

30-03-2013 FC Augsburg 0–2 Hannover 96.

Om acht uur in de ochtend gingen we (mijn collega en ik) met de trein richting Augsburg. De trein waar wij in zaten reed maar tot aan Buchloe, een stadje dicht bij Augsburg. Daarom gingen we nog een stukje verder met de bus en kwamen we iets later dan verwacht, rond 11:30 uur aan in de stad. In totaal duurde de reis ongeveer 3 uur. Wat we niet allemaal over hebben voor een voetbalwedstrijd. In Augsburg bleven we rondhangen en keken we wat we in deze tussen tijd, voor de wedstrijd konden doen. Na even snel gegeten te hebben, besloten we om naar de Perlach Tower te gaan. Ongeveer 300 stappen later, kwamen we uit op de berg. Onderweg terug naar het stadion namen we een tussenstop en zijn we gaan kijken in het stadhuis. De Gouden Zaal is zeer indrukwekkend, prachtig ingericht met een geschiedenis van alle oorlogen.

Tot ongeveer 14:00 uur gingen we met de S-Bahn in de richting van SGL Arena. De reis naar het stadion duurde een tijdje, dus we bereikte het stadion rond 14:30 uur. In vak M, hebben we gezocht naar onze plaats. Een uur later stonden de spelers klaar. In totaal waren er 28.511 toeschouwers aanwezig, waarvan ongeveer 800 gasten uit Hannover. Na een spannende wedstrijd, dat zeer werd gedomineerd door FCA won uiteindelijk toch Hannover 96 met 2-0. De 14 hoekschoppen en meerdere kansen bracht FC Augsburg geen winst op. Of hoe FC Augsburg-speler Jan Callsen-Bracker zei na de wedstrijd: de voetbalgod was niet aan onze kant vandaag.

Om 17:30 uur waren we op onze weg terug naar het centrum van de stad. Waar we nog een klein rondje liepen, voor we weer terug gingen naar Zwitserland.

Bijna precies om middernacht kwamen we terug in onze stad na een spannende dag met voetbal, cultuur en gezelligheid.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *