FC Twente

FC Twente

24-10-2014 | FC Twente | stadion Tour

Vandaag ging ik met mijn vader naar FC Twente in de Grolsch Veste. Dat was tot nu toe het grootste stadion waar ik voor uitgenodigd was, om een stadion tour in Nederland te mogen doen. We gingen vandaag twee clubs te langs, in de ochtend naar FC Twente en in de middag naar PEC Zwolle.

Om 8 uur in de ochtend werd ik wakker en had ik direct zin om naar de twee stadions te gaang. Bij aankomst keek ik mijn ogen uit, op tv zit ik vaak naar FC twente te kijken, als ze in de Grolsch Veste aan het spelen zijn. Maar als je er dan echt naast staan geeft het toch een kippenvel. De buitenkant van het stadion is heel anders dan de meeste stadions in Nederland. Het lijkt erg veel op de stadions in Engeland.

In het stadion werden we aardig verwelkomd. Waarna we begonnen met de rondleiding door het stadion.

De rondleiding begon door de binnenkant van het stadion, in de kleedkamers. De kleedkamer is strak en netjes. Elke speler heeft zijn eigen stoel met naam erboven.

De binnenkant van het stadion heeft naar mijn mening wel heel veel weg van Old Trafford (het stadion van Manchester United). Natuurlijk wel net iets kleiner. Als u de foto’s vergelijkt tussen de Grolsch veste en Old Trafford, zult u me vast gelijk geven.  Naast het veld loopt een geul waar de fans doorlopen voordat ze naar de tribunes komen.

Ik vind het een heel mooi stadion met een geweldige uitstraling. Het is zeker mijn bedoeling om hier binnenkort een wedstrijd te volgen.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *