FC Fulham 1–0 Stoke City

FC Fulham 1–0 Stoke City

05-10-2013 FC Fulham 1–0 Stoke City.
Premier League

Elk jaar ga ik standaard 1x naar Engeland. In het voorjaar en op hetzelfde moment vorig jaar was ik te vinden in de hoofdstad van Engeland voor een voetbalwedstrijd. Vandaag was ik vooral in Engeland om te winkelen en aten we veel. In de middag gingen we naar het metrostation Putney Bridge, wat het dichtstbijzijnde station is bij het stadion van FC Fulham.
Reeds voorbij de bushalte merkte we op dat er een enorme mensenmassa met de club kleuren van Fulham liepen. Hierdoor merkte we op dat de wedstrijd nu en hier en nu wordt gespeeld. Zo snel als we konden, probbeerde we nog een wedstrijd ticket te scoren. Helaas, kwamen we pas in minuut 2 van de wedstrijd het stadion in waardoor we het opkomen van de spelers miste.

We hadden zitplaatsen in op zevende rij, zeer centraal gelegen achter het doel aan de Putney End. Dit garandeerde ons een schitterend uitzicht. In de beginfase was Stoke City en de steun van de Stoke fans die voor de positieve sfeer zorgde. De Sports verdiende meer dan een doelpunt. Dit hoewel Fulham met Berbatov, Karagounis en Hangeland een aantal goede en bekende spelers had.

Na de eerste vermoeide 45 minuten werd het rust. In plaats van het gebruikelijke etenswaar, was er een ongeveer 30 centimeter hotdog.

De tweede helft begon veelbelovend en Stoke City maakte stoom. Vooral Arnautovic in actie voor Stoke City liet zijn klasse herhalend zien. Stoke nam steeds meer en meer het spel over en de 2000 Stoke fans waren duidelijk te horen in het goed gevulde stadion. Totaal waren er 24.634 toeschouwers aanwezig in het stadion.

Zoals in mijn verhaal al te lezen is, was er totaal geen moet en hoop meer voor de thuisploeg FC Fulham. Toch gebeurde het, de Zwitserse Pajtim Kasami speelde een beslissende paas en de vervangende Darren Bent trof in de 83e minuut tot (onverdiende) het doel. 1-0 voor Fulham.

Na de wedstrijd gingen we terug via de metro naar het centrum van de stad, waar het slechts moeilijk was om comfortabel te eten. Dus namen we maar wat lekkers in de KFC.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *