AZ Alkmaar 0-1 FC Augsburg

AZ Alkmaar 0-1 FC Augsburg

22-10-2015 AZ Alkmaar (Ned) 0-1 FC Augsburg (Ger)
Europa League, groep L.

Het was een tijdje geleden dat ik een Europa League of Champions League-wedstrijd heb bezocht. Maar het geeft altijd een extra sfeer.

Naast een derby of kampioenswedstrijd is een wedstrijd tegen een buitenlandse club altijd het spannendst.

Vandaag was het tijd voor een wedstrijd in de Europa League Groep L, tussen AZ Alkmaar en FC Augsburg uit Duitsland.

De vorige Europa League thuiswedstrijd werd gewonnen door AZ met 2-1 tegen Athletic Bilbao uit Spanje. Dat was ook duidelijk bij het kopen van de kaartjes, ze waren stel uitverkocht.

Naar schatting waren er ongeveer 2.000 fans van de Duitse club aanwezig in Alkmaar. Het uitvak van AZ was uitverkocht en biedt maar plaats aan 850 fans. De rest van de fans vonden hun plaats in het stadion of keken de wedstrijd in de stad. Ook het AFAS stadion voor de thuis fans was uitverkocht. Voor het eerst sinds februari van dit jaar waren er weer 17.000 AZ fans voor een wedstrijd van hun club.

Ondanks de file rond het stadion waren we op tijd in het stadion en we zagen het uitvak steeds voller en voller lopen. De sfeer was goed bij de fans van FC Augsburg.

De wedstrijd werd gestart en FC Augsburg zette meteen druk. Na een voorzichtige openingsfase kwam AZ beter in het spel.

AZ nam het spel over en speelden goed voetbal. Met een paar grote kansen, was het drie keer bijna 1-0 voor de thuisploeg.

De enige keer dat de Duitsers door de verdediging van AZ heen kwamen was het gelijk een grote kans. In de 43e minuut kreeg FC Augsburg een vrije trap op een handige plek. Routinier Trochowski krulde in de bal over de muur en buiten bereik van Gino Coutinho, in het doel: 0-1.

Omdat de rest van de meegereisde FC Augsburg fans door het hele stadion verspreid zaten en AZ 0-1 kwam, ontstonden er enkele opstootjes in het stadion.

Na de rust de leek het er even op dat de teams op gelijke hoogte waren. FC Augsburg probeerde de voorsprong te verdedigen, terwijl AZ druk op zoek was naar de gelijkmaker.

Tot diep in de blessuretijd leek AZ niet door de verdediging heen te komen bij de Duitse rivaal FC Augsburg.

Plotseling begon de menigte te juichen en iedereen sprong op. Henriksen kreeg de bal in het strafschopgebied voor zijn voeten en schoot hard en laag. Maar met een miraculeuze reflex hield Hitz voor de zoveelste keer zijn doel schoon.

Een verdediger van FC Augsburg werkte de bal weg en de scheidsrechter floot op zijn fluit. 0-1 was de score in het voordeel van FC Augsburg.

Na de wedstrijd was er een rumoerige sfeer en stond er overal politie begeleiding.

Ondanks het verlies, was het een super spannende en leuke wedstrijd om naar te kijken.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *