ADO Den Haag

ADO Den Haag

14-10-2015 | ADO Den Haag | Stadion Tour.

Het was dinsdag 14 oktober 2015.

Ik had een vrije dag en was van plan om het Kyocera Stadion te bezoeken. Helaas begon het net voor we weg wilden te regenen. Maar dat weerhoudt ons er niet van om weer een voetbalstadion te bezoeken. We pakten de auto en gingen op weg, in de hoop op droog weer.

Daar aangekomen, keken we onze ogen uit. De ingang van het Kyocera stadion, bestaat uit een grote glazen entree.

In het stadion, kregen we eerst een kopje koffie om op te warmen. Onder de koffie, vertelde ik precies waarom we hier zijn en wat voor foto’s we wilden.

Samen met één van de medewerkers, liepen we rond in het stadion. Op de tribunes mochten we zelf een rondje lopen, zodat we overal rustig de tijd voor konden nemen. Zo kregen we de beste foto’s. (Of misschien wilde hij wel gauw naar binnen vanwege de regen).

In 2013 werd besloten dat het stadion na het Wereldkampioenschap Hockey 2014 kunstgras zal krijgen, zoals eerder ook Heracles Almelo, PEC Zwolle, Excelsior en Cambuur deden. In juli 2013 werden al de eerste voorbereidingen getroffen. Nadat het drainagesysteem niet werkte, werd het veld onbespeelbaar. De wedstrijd ADO Den Haag – Vitesse werd uitgesteld. In de inhaalwedstrijd lag het veld er weer niet goed bij, de wedstrijd ging wel door en ADO Den Haag won met 2-1 op het ‘knollenveld’. De KNVB wilde dat ADO Den Haag ging ingrijpen. ADO Den Haag heeft daarna besloten om per direct over te gaan naar het kunstgrasveld in het Kyocera Stadion. Daarom lag het veld er ondanks de grote regen bij vandaag goed bij.

De tribunes bevinden zich boven het veld. Daarom is er een ruimte onder de tribunes gemaakt waar de supporters drinken en eten kunnen kopen.

In de gecreëerd ruimtes onder de tribunes zijn de muren naar het veld toe versierd met geweldige graffiti. Wat een prachtig overzicht geeft over de geschiedenis van de club en de trouwe fans door de jaren heen.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *